ГЕРБ почете паметта на жертвите на тоталитарните режими. На общоевропейския ден

...
ГЕРБ почете паметта на жертвите на тоталитарните режими. На общоевропейския ден
Коментари Харесай

Защо само ГЕРБ почете жертвите на тоталитаризма

ГЕРБ уважи паметта на жертвите на тоталитарните режими. На общоевропейския ден - 23 август, представители на партията се поклониха пред всички хора, чийто живот е бил убит от тоталитарните и властническите режими по света. Възпоменанието се организира пред Мемориала на жертвите на комунизма в България до НДК, където бе положен венец от името на  ГЕРБ. 

На събитието участваха народни представители от ГЕРБ, евродепутати, общински съветници, представители на МГЕРБ, както и членове и симпатизанти на партията.

„ Време е да покажем като общество, че сме се поучили от уроците на историята и имаме мъдростта да взимаме верните решения. България е направила своя цивилизационен избор и той е безалтернативен. Ето за какво би трябвало да жигосваме всички недемократични придвижвания. Не съм сюрпризиран, че през днешния ден отсъстваха представители на Българска социалистическа партия, само че мощно ме озадачи неналичието на други партии, определящи себе си като „ десни “ и борещи се за демократична България “, уточни депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

„ Демокрацията е най-ценното нещо – въпреки и някои хора да приказват по какъв начин им е лишила доста. Призовавам младежите, които в този момент са по площадите, да дойдат и тук – където е увековечена паметта на хилядите наши сънародници, избити от комунистите. Не мога да приема, че в митинг за народна власт могат да вземат участие членове на Българска социалистическа партия, която е директен правоприемник на Българска комунистическа партия – мотор на толкоз доста процеси, нямащи нищо общо със свободата и демокрацията “, съобщи след възпоменанието националният представител от ГЕРБ Лиляна Друмева, която е и ръководител на Съюза на репресираните от комунизма „ Памет “.

„ За нас е значимо младежите да знаят историята, да са наясно с тоталитарните режими и най-важното - да знаят следствията от тях. Само знанието може да ни помогне да не позволяваме това да ни се случи още веднъж. Ние сме европейска страна и би трябвало да живеем като същински евроейци. Още един път реверанс пред паметта на жертвите на тоталитарните режими “, съобщи Михаела Иванова от Младежи ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР